Малки и вкусни кренвиршки

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
299
2k
557
398
21/08/2017
"Мммм, малки и удобни за похапване кренвиршки "
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции50
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 262
  • Преглеждания за месеца12
  • Преглеждания за седмицата2
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг3 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко и разтваряме маята в него, след което ги добавяме към пресятото брашно.

Разбъркваме и прибавяме олиото, захарта и солта. Замесваме тесто. Оставяме го да постои 10-15 минути.

Разделяме тестото на топки, които разточваме на кори с дебелина 3-4 мм. Намазваме всяка кора с разтопеното масло и я режем на 8 триъгълничета.

В началото на всяко поставяме по 1 кренвирш (аз разделям кренвиршите 2 пъти по дължина и 4 пъти на широчина) и завиваме за да стане като кроасанче.

Подреждам кренвиршките ги в намаслена тава и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна.

По желание може да намажете кренвиршките с жълтък преди печене.

Механично метално сито за хубаво тесто-6%
За хубаво тесто използвайте това:
Механично метално сито за хубаво тесто
7.99 лв.
7.49 лв.
Виж ››

Ако месенето на питки и сладкарството са ви страст, то задължително трябва да прибавите към колекцията си от аксесоари и това практично механично метално сито.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Radostina Racheva
Radostina Racheva
20.08.2019 17:06
Страхотни са!Реших да добавя 2-ве снимки.Първите са със кренвирши,а вторите са със сирене и ги намазах с жълтък.Приятелят ми си изяде всичко.:D
0
0
Ася Заевска
Ася Заевска
22.08.2019 17:21
Много се радвам,че са ви харесали :)
0
0