Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Кренвиршки»Малки и вкусни кренвиршки

Малки и вкусни кренвиршки

Ася ЗаевскаАся Заевска
Готвач
3412k6701
Малки и вкусни кренвиршки
Снимка: Ася Заевска
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
50
"Мммм, малки и удобни за похапване кренвиршки"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • мая - 1 пакетче (разтворима)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • олио - 9 с.л.
  • масло - 100 г
  • сол - 2 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • кренвирши - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Затопляме прясното мляко и разтваряме маята в него, след което ги добавяме към пресятото брашно.

Разбъркваме и прибавяме олиото, захарта и солта. Замесваме тесто. Оставяме го да постои 10-15 минути.

Разделяме тестото на топки, които разточваме на кори с дебелина 3-4 мм. Намазваме всяка кора с разтопеното масло и я режем на 8 триъгълничета.

В началото на всяко поставяме по 1 кренвирш (аз разделям кренвиршите 2 пъти по дължина и 4 пъти на широчина) и завиваме за да стане като кроасанче.

Подреждам кренвиршките ги в намаслена тава и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна.

По желание може да намажете кренвиршките с жълтък преди печене.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Radostina Racheva
Radostina Racheva
Страхотни са!Реших да добавя 2-ве снимки.Първите са със кренвирши,а вторите са със сирене и ги намазах с жълтък.Приятелят ми си изяде всичко.:D
20.08.2019 17:06
1
Покажи всички подкоментари