Начин на приготвяне
Затопляме прясното мляко и разтваряме маята в него, след което ги добавяме към пресятото брашно.
Разбъркваме и прибавяме олиото, захарта и солта. Замесваме тесто. Оставяме го да постои 10-15 минути.
Разделяме тестото на топки, които разточваме на кори с дебелина 3-4 мм. Намазваме всяка кора с разтопеното масло и я режем на 8 триъгълничета.
В началото на всяко поставяме по 1 кренвирш (аз разделям кренвиршите 2 пъти по дължина и 4 пъти на широчина) и завиваме за да стане като кроасанче.
Подреждам кренвиршките ги в намаслена тава и печем в предварително загрята на 200 градуса фурна.
По желание може да намажете кренвиршките с жълтък преди печене.
Коментари