Начин на приготвяне
Всяка половинка на бутер тестото разделяме на две. Така се получават 4 блата. Изпичаме ги във фурната като преди печене ги бодваме на няколко места с вилица. След като се изпече бутер тестото се оставят блатовете да се охладят.
Измиваме моркова и го настъргваме на ренде. Лука го режем на ситно. В тиган загряваме мазнината и запържваме моркова и лука за няколко минути докато омекнат.
Овкусяваме със сол зеленчуковата плънка. Варим яйцата за 10 минути. След това ги обелваме и рендосваме. Отделяме малка част за украса от яйцата, а другата я смесваме с едната майонеза и щипка черен пипер.
В поднос слагаме първият блат. Отваряме консервата с риба тон и намазваме целия блат. Слагаме втората бутер кора. Мажем със зеленчуковата плънка от морков и лук. Слагаме третия блат.
На него слагаме от яйчената плънка. Поставяме най-отгоре последния бутер блат. Намазваме тортата с майонеза и я украсяваме с маслините, кетчупа и яйцата.
Оставяме я в хладилник за няколко часа да се овкуси.