Индийски хляб-балон Бачура (Bhatura)

Индийски хляб-балон Бачура (Bhatura)

EfrosiaEfrosia
Джедай
941
4k
10
14k
26/07/2012
"Внесете малко екзотика на трапезата си с този индийски хляб-балон Бачура"
Приготвяне30 мин.
Готвене15 мин.
Общо45 мин.
Порции8 бр.
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо12 376
  • Преглеждания за месеца69
  • Преглеждания за седмицата14
  • Рейтинг3.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбъркайте заедно брашното, солта, кимионът и маята. Към тях сипете киселото мляко и водата и постепенно замесете гладко тесто, което трябва да втаса за 20 минути на топло.

Премесете пак тестото и го разделете на 8 топчици. Всяка топка разточете тънко на малък кръг върху набрашнения плот.

Пуска се веднага да се изпържи в сгорещеното олио, което трябва да покрива хлебчето, като се обръща от двете страни. Докато се пържат, питките се издуват и заприличват на Балон.

Току-що изпържените и извадени индийски хлебчета-балон Бачура са твърди, но след около 2 минути омекват.

Рейтинг

5 3
4 11
3 8
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар