Начин на приготвяне
Малините измиваме и подсушаваме. Загряваме на слаб огън сметаната, млякото и половината от захарта. Разбъркваме от време на време.
Разбъркваме жълтъците с другата половина захар.
Щом сметаната започне да завира, прецеждаме и на тънка струя сипваме към жълтъците с постоянно разбъркване.
Готовата смес изсипваме в тавичка, а може да се разпредели в купички за крем Брюле. Кремът не трябва да е с височина повече от 2 см.
В тавичката или купичките се слагат по няколко пресни малини. Купичките подреждаме в по-дълбока тава, която пълним със студена вода.
Печем на 120 градуса до готовност. Поднасяме крема, когато е напълно изстинал.
Кремът Брюле с малини е много вкусен.