Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Баница на тиган»Баница с тиквичка на тиган

Баница с тиквичка на тиган

Величка ЩърбановаВеличка Щърбанова
Мастър Шеф
5324k1k5
Баница с тиквичка на тиган
Снимка: Величка Щърбанова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

  • тиквички - 2 бр. средно големи
  • яйца - 2 - 3 бр.
  • сирене - 200 г
  • масло - 50 г
  • сол - щипка
  • кори за баница - 4 листа
  • кисело мляко - по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измивам, почиствам и настъргвам тиквичките на едро ренде. Посолявам леко и оставям в гевгир, за да се отцедят. Ако нямам време да ги чакам ги изцеждам с ръка.

Прибавям натрошеното сирене и яйцата.

Маслото разтопявам леко и половината прибавям при тиквичките. Разбърквам добре.

В тиган с незалепващо покритие слагам малко масло и една кора за баница, краищата на която да са извън него.

Изсипвам половината смес и отгоре покривам с втора кора. Загъвам добре краищата на корите, за да не излезе плънката при печенето.

Слагам тигана на котлона. Температурата трябва да е умерено силна. Като се зачерви баницата от долната страна, обръщам с помощта на чиния да се изпече и от горната.

Сервирам баницата на тиган топла, нарязана на парчета. По желание гарнирайте с кисело мляко.

Баницата с тиквичка на тиган е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: