Начин на приготвяне
Измивам, почиствам и настъргвам тиквичките на едро ренде. Посолявам леко и оставям в гевгир, за да се отцедят. Ако нямам време да ги чакам ги изцеждам с ръка.
Прибавям натрошеното сирене и яйцата.
Маслото разтопявам леко и половината прибавям при тиквичките. Разбърквам добре.
В тиган с незалепващо покритие слагам малко масло и една кора за баница, краищата на която да са извън него.
Изсипвам половината смес и отгоре покривам с втора кора. Загъвам добре краищата на корите, за да не излезе плънката при печенето.
Слагам тигана на котлона. Температурата трябва да е умерено силна. Като се зачерви баницата от долната страна, обръщам с помощта на чиния да се изпече и от горната.
Сервирам баницата на тиган топла, нарязана на парчета. По желание гарнирайте с кисело мляко.
Баницата с тиквичка на тиган е готова.