Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Мезета»Хрупкави пилешки кожички на фурна

Хрупкави пилешки кожички на фурна

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Хрупкави пилешки кожички на фурна3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Открихме перфектното бирено мезе и няма как да не го споделим с вас Хрупкави кожички, които се топят в устата"

Необходими Продукти

  • пилешки кожички - 600 г
  • магданоз - 1 с.л. изсушен
  • чесън на прах - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • чубрица - 1/2 ч.л.
  • кимион - 1/2 ч.л.
  • брашно - 3 - 4 с.л.
  • майорана - 1 ч.л.
  • сол
  • лют червен пипер - едро смлян, по желание
  • за соса
  • кисело мляко - 150 мл
  • копър - 1 ч.л. изсушен или пресен
  • салвия - 2 пресни листа
  • чесън - 1 скилидка
  • зехтин - 1 ч.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и отцедете от водата пилешките кожички. Посолете ги равномерно със сол, черен пипер, кимион и ги оставете да се овкусят поне за 20-30 минути.

В широка купа смесете брашното, малко сол, чесън на прах, добре стритите магданоз, чубрица и майорана. Разбъркайте хубаво, за да се смесят подправките равномерно с брашното. Ако обичате по-пикантен вкус добавете и едро смлян лют червен пипер по ваше желание.

Нарежете кожичките на ивици и ги поръсете с брашното с подправки. Навийте всяка кожичка на рулце, прехвърлете в тавичка с намазана с олио хартия за печене и още веднъж поръсете с брашното.

Печете на силно загрята фурна (около 250 градуса, средна решетка и включен вентилатор) до получаването на златисто-кафяв цвят.

За соса разбийте киселото мляко със сол, пресованата скилидка чесън, копър, зехтин и ситно накълцаните пресни листа салвия. Оставете топинга в хладилник да се охлади преди сервиране.

Сервирайте в порционни чинии хрупкавите пилешки кожички заедно със чашки от млечния сос. Идеално мезе както за мастика, така и за бира, вино и ракия.

Добър апетит и наздраве!

Хрупкавите пилешки кожички на фурна са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: