Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Сачове»Сач от пилешки пържоли с тиквички, моркови и чушки

Сач от пилешки пържоли с тиквички, моркови и чушки

Сач от пилешки пържоли с тиквички, моркови и чушки
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3
"Месото на сач в комбинация с ароматни зеленчуци е най-любимото ни ястие Вие какво ще кажете?"

Необходими Продукти

  • пилешки пържоли - 3 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • олио
  • хималайска сол
  • универсална подправка - пикантина за зеленчуци
  • универсална подправка - пикантина за пипе
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд поставяме пилешките пържоли, поръсваме ги със соевия сос и пикантината за пиле. Овкусяваме от всички страни много добре.

Прибираме в хладилника за около час-два. През това време изчистваме лука, пипера, тиквичките и морковите.

Нарязваме морковите на кръгчета, а пипера, тиквичките и лука на кубчета. Всичките зеленчуци ги поръсваме със зеленчуковата пикантина и олиото и ги разбъркваме добре.

Вземаме сача омазняваме го и изсипваме всичките зеленчуци. Отгоре поръсваме с черни пипер.

Върху зеленчуците поставяме маринованите вече пилешки пържоли. Поставяме във фурната и печем на 180 градуса до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: