Начин на приготвяне
Пресейте брашното и направете кладенче. Разтворете маята в малко хладка вода - 1/2 ч.ч. Добавете захарта, солта и зехтина.
Разбъркайте и изсипете течността в кладенчето. Добавете още малко вода и омесете меко тесто.
Оставете тестото за около 20 минути, за да се надигне.
Разделете тестото на две топки, за да се получат две фокачи. Разточете всяка топка на тънка кора. Завийте крайчетата навътре, за да оформите фокачата.
Надупчете основата с помощта на вилица. Намажете със зехтин. Поръсете с натрошено сирене, а отгоре подредете фино настърган червен лук, розмарин и парченца чушки.
Изпечете в загрята фурна до 200 градуса до готовност. Трябва да се получат кафеникави крайчета.
Готовата фокача поръсете със свеж магданоз. Работете така и с втората топка тесто.
Пъстрата фокача е готова.