Начин на приготвяне
ч.ч. = 200 мл
Опитвали ли сте хляб в мултикукър? Тествайте тази вкусна рецепта.
Разтворете маята в леко затоплена вода заедно с щипка захар.
В купа сложете брашното и солта и разбъркайте.
Прибавете сместа с маята и 2 супени лъжици зехтин и замесете меко тесто.
Оформете тестото за фокачата на топка и го покрийте с кърпа за 30 минути.
След това намажете съда за готвене на мултикукъра с малко зехтин и сложете вътре тестото.
Разстелете го с ръце, докато заеме формата на съда.
Направете малки вдлъбнатини с пръсти и полейте с останалите 2 лъжици зехтин.
Нарежете на шайби малка глава червен лук и ги наредете върху тестото, като леко ги притискате.
Поръсете с малко сух риган и оставете отново да втаса.
След 10 минути включете уреда на програма BAKE (печене) и настройте таймера на 20 минути.
След като мине това време, отворете капака и с помощта на две дървени лъжици обърнете фокачата, за да се запече и от другата страна, този път за 15 минути, отново на програма BAKE.
Извадете фокачата от уреда и охладете върху решетка.
Пълнозърнеста фокача в мултикукър - превъзходен хляб с лук, вдъхновен от италианската кухня.
Коментари