Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Пълнозърнеста фокача в мултикукър

Пълнозърнеста фокача в мултикукър

Пълнозърнеста фокача в мултикукър
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Ароматен, мек и вкусен хляб със средиземноморски вкус."

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 2 ч.ч. пълнозърнесто
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • мая - 1/3 от кубче (14 г)
  • сол - 1/2 ч.л.
  • захар - щипка
  • зехтин - 2+2 с.л.
  • още
  • червен лук - 1 малка глава
  • риган - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

ч.ч. = 200 мл

Опитвали ли сте хляб в мултикукър? Тествайте тази вкусна рецепта.

Разтворете маята в леко затоплена вода заедно с щипка захар.

В купа сложете брашното и солта и разбъркайте.

Прибавете сместа с маята и 2 супени лъжици зехтин и замесете меко тесто.

Оформете тестото за фокачата на топка и го покрийте с кърпа за 30 минути.

След това намажете съда за готвене на мултикукъра с малко зехтин и сложете вътре тестото.

Разстелете го с ръце, докато заеме формата на съда.

Направете малки вдлъбнатини с пръсти и полейте с останалите 2 лъжици зехтин.

Нарежете на шайби малка глава червен лук и ги наредете върху тестото, като леко ги притискате.

Поръсете с малко сух риган и оставете отново да втаса.

След 10 минути включете уреда на програма BAKE (печене) и настройте таймера на 20 минути.

След като мине това време, отворете капака и с помощта на две дървени лъжици обърнете фокачата, за да се запече и от другата страна, този път за 15 минути, отново на програма BAKE.

Извадете фокачата от уреда и охладете върху решетка.

Пълнозърнеста фокача в мултикукър - превъзходен хляб с лук, вдъхновен от италианската кухня.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Зорница Христова Михова
Зорница Христова Михова
Апетитна!
07.01.2023 09:15
1