Начин на приготвяне
Пържолите не се начукват, за да останат сочни. Измиват се със студена вода и се подсушават.
В голяма купа или тавичка смесваме сухите билки (девесил, розмарин и чубрица), които предварително сме смлели или натрошили на ситно. Разбъркваме внимателно, за да се смесят равномерно.
Добавяме чесъна (предварително счукан в хаванче), сол, черен пипер, лютия пипер и отново хубаво разбъркваме. В получената смес овалваме една по една всяка пържола, като я натриваме от всички страни.
Преместваме ги в подходящ съд с капак или в плик и ги прибираме в хладилника поне за 30 минути, за да се овкусят.
След като са престояли в билките достатъчно време ги намазваме обилно със зехтин и може отново да се оставят в хладилника (най-добре за цяла нощ) или да включим скарата за изпичането им.
Печем на хубаво загрята скара, предварително намазана със сланина.
Когато са изпечени хубаво от едната страна, обръщаме, за да се изпекат и от другата.
Поднасяме горещи с подходяща салата от зеленчуци и добре изстудена бира или вино.
Коментари