Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Пълнени Домати»Пълнени доматки с патладжан и бекон

Пълнени доматки с патладжан и бекон

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077162124942
Пълнени доматки с патладжан и бекон2 / 2
25/08/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
30 мин.
Порции
4-5
"Страхотна разядка от пълнени доматки Опитайте я ще видите, че ще си я приготвяте често-често"

Необходими Продукти

  • домати - 8 - 10 бр. средни
  • патладжани - 2 бр.
  • бекон - 100 г
  • майонеза - 100 г
  • сирене - 100 г
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • кисело мляко - 1 с.л. (3, 6% или 4, 5 %)
  • магданоз - за декорация
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Патладжаните се пекат на грил или чушкопек. След това се оставят в тенджерка да се запарят и се обелват. Беконът се нарязва и се запържва в тиган до златисто. Обелваме чесъна и го стържем на ренде.

В купа слагаме чесъна, майонезата, беконът. Нарязваме на ситно патладжана и натрошаваме сиренето.

Прибавяме всички продукти в купата и разбъркваме до получаване на хомогенна смес.

Измиваме доматите и ги изрязваме с нож внимателно, за да ги издълбаем. С лъжичка пълним от сместа всеки домат. Редим всеки домат в чиния и декорираме с магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Еми Авджиева
Еми Авджиева
Много оригинално. Задължително ще го направя когато поканя гости у дома. Даже може да се съчетае и с пълнени варени яйца.
31.03.2020 08:40