Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Хапки»Пълнени чушлета с бекон

Пълнени чушлета с бекон

Вероника МихайловаВероника Михайлова
Иноватор
1831k3701k2
Пълнени чушлета с бекон
Снимка: Вероника Михайлова
1 / 2
01/06/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
30
"Ще опитате ли нашите пълнени чушлета с бекон?"

Необходими Продукти

  • люти чушлета - 15 бр. зелени
  • крема сирене - 250 г (2 опаковки)
  • яйца - 1 бр. Размер М
  • суров бекон - 200 г нарязан на тънки ленти
  • риган - 1 щипка
  • пушен червен пипер - 1 щипка
  • магданоз - 1 шепа
  • кашкавал - около 80 г настърган
  • сол
  • пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Измиват се чушките и се подсушават. Разрязват се по дължина на 2 равни части и се махат семките. Дръжките не се отстраняват.

2. В купа се смесват крема сиренето, яйцето, предварително настъргания кашкавал и се овкусява с щипка риган, пушения червен пипер, малко сол и пипер. Реже се на ситно магданозът и се добавя към сместа. Разбърква се с лъжица.

3. С помощта на малка лъжичка внимателно се пълнят половинките от чушлетата със сместа.

4. Всяка пълнена чушка се увива в листче суров свински бекон и се реди в тавата за печене, покрита с хартия за печене.

5. Пълнените чушлета с бекон се пекат на средна решетка във фурната на 180 градуса за около 25-30 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: