Начин на приготвяне
Жълтъците се разбиват с половината от захарта, докато се получи светъл и пухкав крем. Сипва се 1/2 от брашното, смлените орехи и какаото.
Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена форма за торта и изпечете в умерена фурна. Тази част от тортата е Нощта.
Белтъците се разбиват на твърд сняг с останалата захар, след това се объркват с брашното и настърганата лимонова кора. Изпечете и тази смес във формата.
Сложете долу тъмния пласт и го сиропирайте. Слепете с белия пласт с крем и намажете тортата отгоре с крема.
За крема разбийте мекото масло много добре, добавете захарта и доразбийте до пухкавост. След това объркайте с какаото, жълтъците и ванилията.
По желание може да разрежете всеки блат на 2 отделни и да се получат общо 4 блата.
Коментари