Родопски тикълници

Мария СимоваМария Симова
Гуру
1k
14k
3k
9k
16
27/08/2017
"Лесна и много вкусна закуска, идваща от сърцето на Родопите "
Приготвяне40 мин.
Готвене20 мин.
Общо60 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
16 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо9 252
  • Преглеждания за месеца174
  • Преглеждания за седмицата23
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена16

Необходими Съставки

* мерки и количества
Пърленки

Начин на приготвяне

От пресятото брашно, солта, оцета, олиото и яйцето замесете меко тесто с топла (не студена) вода.

Оставете настрани, за да се поотпусне от месенето за 20 минути. Сварете почистения и много добре измит ориз в подсолена вода, прецедете и след като се поохлади добавете натрошеното сирене и разбитите яйца, разбъркайте.

Разделете тестото на топчета и върху обилно поръсен с брашно плот, разточете на фини кори.

Намажете корите с разтопено масло, поставете част от плънката (разпределена според броя на корите), разпределете я равномерно в средата на квадрат и сгънете кората като плик, две по две срещуположни страни.

Загрейте оребрен тиган, намазан леко с масло, и печете от двете страни (става бързо) до желания от вас цвят. Наредете тикълниците един върху друг, като помежду им мажете с разтопено масло.

Завийте ги със стреч фолио и чиста кърпа да се задушат и омекнат за около 10 минути. Насладете се на вкусните родопски тикълници!

Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цветен кухненски нож за хляб и тестени изделия
4.22 лв.
Виж ››

За хляба и тестените изделия ви трябва специален нож, препоръчваме ви този цветен кухненски нож, който ще улесни живота ви.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар