Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Рибена чорба»Традиционна рибена чорба с девесил

Традиционна рибена чорба с девесил

ЕленаЕлена
Чирак
6238776
Традиционна рибена чорба с девесил2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
8
"Една от най-добрите рибени чорби с много приятен аромат"

Необходими Продукти

  • скумрия - 1 бр.
  • сафрид - 4 - 5 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр. голям
  • чесън - 2 големи скилидки
  • чушки - 1 бр. червена
  • чушки - 1 бр. зелена
  • картофи - 2 средно големи
  • дафинов лист - 2 листа
  • целина - суха 2 с.л.
  • мащерка - 1 с.л.
  • риган - 1 с.л.
  • лют червен пипер - 1 ч.л.
  • девесил - пресен (на вкус)
  • сол - на вкус
  • зехтин - 50 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Рибата се сварява предварително в около 2 литра вода, като в бульона при варенето се поставят дафиновите листа и една супена лъжица суха целина.

След като е готов се прецежда и рибата се оставя настрани да се охлади, след което се обезкостява старателно.

В малка касерола се запържват наситненият лук и чесън и се подправят с останалите сухи подправки, като останалата лъжица суха целина се прибавя отделно при прецедения бульон.

В тенджерата се слагат нарязаните зеленчуци и малко наситнен девесил и супата се вари до готовността им. Накрая се прибавя и обезкостената риба и се оставя да къкри на слаб огън още 20 минути.

Готовата рибена чорба се подправя със сол, лимонов сок и допълнително наситнен пресен девесил на вкус, тъй като подправката е доста силна.

Да ви е сладко!

Традиционната рибена чорба с девесил е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: