Начин на приготвяне
Обелете лука и го нарежете на ситно.
Към каймата прибавете галетата и водата, подправките, чукнете яйцето и добавете нарязаният лук. Объркайте до еднородност и оставете в хладилник за около 15 минути.
Почистете зеленчуците за канапето от семки, дръжки и обелки.
Загрейте мазнината в подходящ съд на котлона. Добавете лука и задушете за кратко.
Добавете останалите зеленчуци, нарязани на подходящи парченца, и гответе до омекването им. Прибавете гъбите и маринатата, овкусете със сол.
Гответе още 3-4 минути и отстранете от котлона.
Намажете гнездата на форма за мъфини с олио. Добавете във всяко гнездо по 1 с.л. доматен сос.
Оформете кюфтетата, като в средата на всяко поставите по парченце кашкавал.
Наредете кюфтетата във формичките и запечете в загрята фурна до готовност.
Сервирайте кюфтетата върху канапе от задушени зеленчуци. Поръсете ги със соса, останал след печенето.
Декорирайте със свеж магданоз преди поднасяне.
Печените кюфтенца с кашкавал върху канапе от зеленчуци са готови.