Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Кайма»Кюфтета»Печени кюфтенца с кашкавал върху канапе от зеленчуци

Печени кюфтенца с кашкавал върху канапе от зеленчуци

Печени кюфтенца с кашкавал върху канапе от зеленчуци
Снимка: Веселина Константинова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Кюфтенца със зеленчуци, чаша бира и вечерята е готова Вкусно, нали?"

Необходими Продукти

  • за кюфтетата
  • кайма - 500 г
  • лук - 1/2 глава червен
  • яйца - 1 бр.
  • галета - 2 с.л.
  • вода - 3 с.л.
  • универсална подправка - за кайма
  • чубрица - ронена
  • кашкавал - 120 г
  • доматен сок
  • олио - за намазване
  • за зеленчуковото канапе
  • чушки - 2 бр. червена, зелена
  • моркови - 2 бр.
  • чесън - 3 - 4 скилидки
  • лук - 1 глава червен
  • мариновани гъби - 3 с.л. + 2 с.л. от маринатата
  • черен пипер
  • сол
  • олио - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на ситно.

Към каймата прибавете галетата и водата, подправките, чукнете яйцето и добавете нарязаният лук. Объркайте до еднородност и оставете в хладилник за около 15 минути.

Почистете зеленчуците за канапето от семки, дръжки и обелки.

Загрейте мазнината в подходящ съд на котлона. Добавете лука и задушете за кратко.

Добавете останалите зеленчуци, нарязани на подходящи парченца, и гответе до омекването им. Прибавете гъбите и маринатата, овкусете със сол.

Гответе още 3-4 минути и отстранете от котлона.

Намажете гнездата на форма за мъфини с олио. Добавете във всяко гнездо по 1 с.л. доматен сос.

Оформете кюфтетата, като в средата на всяко поставите по парченце кашкавал.

Наредете кюфтетата във формичките и запечете в загрята фурна до готовност.

Сервирайте кюфтетата върху канапе от задушени зеленчуци. Поръсете ги със соса, останал след печенето.

Декорирайте със свеж магданоз преди поднасяне.

Печените кюфтенца с кашкавал върху канапе от зеленчуци са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: