Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Какаов сладкиш с карамелена глазура

Какаов сладкиш с карамелена глазура

Какаов сладкиш с карамелена глазура3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
14
"Не ви трябва повод, за да приготвите този вкусен сладкиш, нито позволение да си отрежете две парчета от него"

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 1 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • захар - 1 ч.ч.
  • сода бикарбонат - 1 с.л. равна
  • брашно - 1 1/2 ч.ч.
  • какао - 5 с.л.
  • масло - 2 с.л.
  • оцет - 1 ч.л.
  • Глазура
  • сладкарска сметана - 100 мл
  • масло - 50 г
  • захар - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със захарта. Добавете олиото, киселото мляко, содата предварително угасена в оцета, какаото и разбъркайте до еднородност.

Прибавете пресятото брашно и размесете до поемането му. Намажете форма за печене, обилно с маслото.

Изсипете сместа за сладкиша във формата и изпечете в загрята фурна до 200 градуса.

Направете карамелената глазура, като разтопите захарта в подходящ съд, прибавите маслото и при непрекъснато бъркане добавите и сметаната.

След като съставките се смесят добре и се хомогенизират, глазирайте охладения сладкиш с карамеления сос.

Какаовият сладкиш с карамелена глазура е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Reneta Petrova
Reneta Petrova
Промених малко рецептата и не сложих масло и оцет в сместа, а за глазурата сложих едно пакетче масло, 3-4 лъжици вода, какао и захар и стана като фъч с шоколад.
21.02.2018 17:11