Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Фокача»Фокача с розмарин и морска сол

Фокача с розмарин и морска сол

Таня ЛевеноваТаня Левенова
Готвач
2343k6793
Фокача с розмарин и морска сол
Снимка: Ася Заевска
4 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Италианците знаят какво да похапват, затова и ние ще си запишем старателно тази страхотна рецепта за фокача"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • вода - 250 мл /топла/
  • мая - 7 г суха
  • зехтин - 80 мл
  • сол - 2 к.л.
  • за поръсване
  • розмарин
  • зехтин
  • морска сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Прави се кладенче с част от брашното. В него се прибавят водата, маята, солта и зехтинът.

Омесва се тесто, като се добавя постепенно и останалото брашно. Меси се около 10-тина минути.

След това в подходяща тава /намазана с олио и поръсена с брашно/ тестото се изравнява с ръце, като

дебелината трябва да бъде около 1см.

Тестото се покрива със свежо фолио и се оставя на топло да втаса-около 30 минути. След това с върховете на пръстите се правят дупки върху тестото.

Ако имате свеж розмарин късате стъбълца от него и ги поставяте в направените дупки. Ако ли не, може и сух розмарин, както в моя случай.

Поръсвате с морска сол и около 3 с.л зехтин. Печете фокачата в студена фурна, която включвате на 180 градуса за 25 минути.

Фокачата с розмарин и морска сол е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ася Заевска
Ася Заевска
Много вкусна се получи!
Благодаря за споделената рецепта :) Често ще я хапваме вкъщи ;)
01.09.2017 20:17
1
1
Покажи всички подкоментари