Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Манджи»Картофена гозба с домашна кокошка

Картофена гозба с домашна кокошка

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Картофена гозба с домашна кокошка
Снимка: Христилияна Димитрова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
7
"Домашна яхнийка, която ще зарадва и малки и големи Пригответе с много любов и се насладете"

Необходими Продукти

  • картофи - 400 - 500 г
  • домашна кокошка
  • моркови - 1 бр
  • чушки - 1 бр.
  • лук - 1 глава
  • сминдух - 1 ч.л.
  • чубрица - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • сол - 1 с.л.
  • червен пипер - 1 1/2 с.л.
  • доматен сос - 250 мл
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кокошката се измива и се разделя на порции. След това се слага да ври с малко сол. През това време лукът, морковът и чушката се режат на малки кубчета.

Картофите се обелват и нарязват. В тенджера се сипва малко олио. След като се загрее олиото се слагат нарязаните чушка, морков и лук.

Запържват се докато омекнат и придобият златист цвят. След това се прибавят нарязаните картофи. Разбъркват се и се сипва доматеният сос. Прибавят се и изброените подправки.

Оставя се малко да поври и се сипва водата. След като картофите са почти готови се прибавя предварително сварената кокошка. Оставя се да поврят още малко.

След това в отделна купичка се слагат 6 супени лъжици брашно, 2 супени лъжици олио, 1 чаена лъжица сол и се сипва малко вода. Разбърква се хубаво до получаването на еднородна смес. Сместа трябва да стане гъста, като боза.

След като картофите са напълно готови се изсипва сместа с брашното и се разбърква.

Манджата се оставя още малко на котлона и се сваля.

Картофената гозба с домашна кокошка е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: