Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Прясно зеле с телешка кайма и бекон

Прясно зеле с телешка кайма и бекон

Нина Иванова ИвановаНина Иванова Иванова
Мастър Шеф
6145k2k7
Прясно зеле с телешка кайма и бекон
Снимка: Нина Иванова Иванова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Апетитно ястие с наситен вкус на бекон Нямаме търпение да го опитаме, а вие?"

Необходими Продукти

  • бекон - 100 г
  • телешка кайма - 250 г
  • олио - 2 с.л.
  • зеле - 1 бр. малка глава прясно
  • вода - 100 мл
  • магданоз - нарязан
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете зелето на дребно. Нарежете бекона на дребни парчета.

Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерен огън. Запържете леко бекона колкото да пусне мазнина за около 5 минути.

Отстранете го от тигана. Добавете каймата и я запържете, като бъркате и натискате постоянно, докато стане на трохи, около 10 минути. Добавете зелето и разбъркайте хубаво.

Добавете водата, овкусете със сол и черен пипер. Покрийте с капак и гответе около 20 минути докато зелето омекне.

Добавете бекона и гответе без капак докато течността се редуцира още около 15 минути. Накрая поръсете с нарязан магданоз и разбъркайте.

Прясното зеле с телешка кайма и бекон е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: