Начин на приготвяне
Почистете и нарежете зелето на дребно. Нарежете бекона на дребни парчета.
Загрейте олиото в дълбок тиган на котлона на умерен огън. Запържете леко бекона колкото да пусне мазнина за около 5 минути.
Отстранете го от тигана. Добавете каймата и я запържете, като бъркате и натискате постоянно, докато стане на трохи, около 10 минути. Добавете зелето и разбъркайте хубаво.
Добавете водата, овкусете със сол и черен пипер. Покрийте с капак и гответе около 20 минути докато зелето омекне.
Добавете бекона и гответе без капак докато течността се редуцира още около 15 минути. Накрая поръсете с нарязан магданоз и разбъркайте.
Прясното зеле с телешка кайма и бекон е готово.