Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Ориз на фурна»Пиле с ориз и картофи на фурната

Пиле с ориз и картофи на фурната

Христилияна ДимитроваХристилияна Димитрова
Мастър Шеф
3822k9719
Пиле с ориз и картофи на фурната2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
Порции
6
"Сигурни сме, че никой не би отказал едно вкусно пиленце с ориз и картофки Любима рецепта на малки и големи"

Необходими Продукти

  • картофи - 500 г
  • пилешко месо - 600 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • лук - 1 глава
  • чушки - 2 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • олио
  • доматен сос - 150 мл
  • сол - 1 с.л.
  • чубрица - 1 с.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/2 ч.л.
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета. Картофите се обелва и се режат на кубчета, като за мусака.

Пилешкото месо се измива и се реже също на малки парчета. В тиган се слага малко олио да се загрее. След като олиото се загрее се слага нарязаното пилешко месо.

Овкусява се със сол и черен пипер. Пържим го, докато е напълно готово. През това време се режат лукът, чушките и морковът. След това готовото месо се слага в тава.

В същия тиган се слагат да се изпържат лукът, морковът и чушките. Когато те омекнат се прибавя една чаена чаша ориз.

Бърка се непрекъснато. След около 3-5 минути се прибавя и доматеният сос. Оставя се да поври малко.

След това и оризът се изсипва при пилешкото месо в тавата. Добавят се и нарязаните картофи.

Подправят се със сол, чубрица, риган, индийско орехче и черен пипер.

Разбърква се хубаво и се сипва малко олио и две чаени чаши вода. След това се слага във фурната. Оризът се пече се на 200 градуса за около 40 минути.

Пилето с ориз и картофи на фурна е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: