Gotvach.bg»Рецепти»Основни Ястия»Ориз на Фурна»Ориз на фурна с пиле и гъбки

Ориз на фурна с пиле и гъбки

SimonaSimona
Помощник Готвач
612552032721
Ориз на фурна с пиле и гъбки1 / 2
15/02/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Тази вечер ще си хапнем ориз с пиле и гъбки - бързо, лесно, вкусно"

Необходими Продукти

  • пиле - 1 кг
  • ориз - 300 г (Балдо)
  • гъби - 250 г (печурки)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 бр.
  • олио - 100 мл
  • черен пипер - 1 к.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето се нарязва на порции и се вари за около 30 минути.

Лукът и морковът се нарязват на ситни кубчета и се запържват в олиото. Добавят се и гъбите, предварително нарязани на филийки.

След като се запържат, се запържва и ориз до прозрачност.

Подправят се със солта на вкус и черния пипер, и се налива 2 части вода и 2 части от бульона.

Прехвърля се в тава, нарежда се месото и се пече ястието с пилешко и ориз в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 50 минути, или до поемането на водата.

Поднасяме готовия ориз на фурна със свежа салата. Оризът е сочен, пилешкото крехко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
40
31
20
10
Дай твоята оценка: