Пълнена тиквичка

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k3228k
Пълнена тиквичка1 / 2
02/10/2012
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
60 мин.
Порции
4
"Вкусни пълнени тиквички за цялото семейство"

Необходими Продукти

  • тиквички - 4 броя, кръгли
  • ориз - 150 г
  • домати - 4 броя, големички
  • лук - 2 броя
  • чесън - 4 скилидки
  • бекон - 250 г, може и кайма
  • сол
  • черен пипер
  • кимион - 1/2 ч.л. счукан
  • чубрица - 1 ч.л.
  • червен пипер - 1 к.л.
  • олио - 80 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Издълбайте вътрешността на почистените тиквички, след като им отрежете малко капаче отгоре. Бланширайте издълбаните тиквички за 5 минути във вряща вода и ги изплакнете под студена. Наситнете вътрешността.

Загрейте мазнината в съд на котлона и запържете скълцания лук, а след малко добавете скълцания чесън и вътрешността на тиквичките.

Беконът нарежете съвсем ситно и го добавете да се запържи. Вместо бекон, може да използвате и кайма. След него прибавете ориза, разбъркайте за кратко и прибавете много ситно нарязаните домати.

Долейте малко водичка и оставете на котлона, докато оризът попие почти цялата течност. Накрая овкусете с подправките.

С така приготвената плънка напълнете догоре тиквичките. Подредете ги в подмазнена тава с малко вода. Ако ви е останала от плънката, разпределете я в тавата.

Сложете тиквичките да се изпекат на 180 градуса загряна фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: