Зеленчукови гювечета с яйца

Христилияна ВасилеваХристилияна Василева
Мастър Шеф
354
95
350
6
31/08/2017
"Не гледайте скептично - не е престъпно да хапнете нещо вегетарианско! "
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 884
  • Преглеждания за месеца43
  • Преглеждания за седмицата31
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Картофите се обелват и нарязват на кубчета, като за мусака. Чушките, лука, моркова и гъбите се нарязват също. В малки гювечета се слага по малко от картофите, лука, моркова, чушките и гъбите.

Подправят се със сол и универсална зеленчукова подправка. Във всяко гювече се сипва по малко олио и малко вода.

Гювечетата се затварят със капачетата им и се слагат във фурната. Фурната трябва да е студена. Пекат се на 180 градуса за около 30 минути.

След това се махат капачетата и се чуква отгоре по едно яйце. Гювечетата се връщат във фурната, докато станат готови яйцата.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар