Ефектен ябълков сладкиш

Ефектен ябълков сладкиш
Снимка: Елена Стефанова Йорданова
2 / 11с Видео
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
20
"Толкова невероятен ябълков сладкиш, който направо обира всички точки Кой иска парченце?"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 големи
  • бисквити - 250 г (чаени)
  • масло - 130 г
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 1 ч.ч.(вместимост 300 мл)
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • канела - 1 к.л.
  • ванилия - 1 бр.
  • мармалад от праскови - около 150 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите се смилат на брашно и се объркват с разтопеното масло. Разстилат се във форма с падащо дъно с диаметър 26 см, като се издърпат по борда около 1 см.

Притискат се лъжица и формата се прибира в хладилник. В голяма купа се слагат яйцата, брашното, прясното мляко, канелата и ванилията.

Четири броя от ябълките се обелват, изчистват от семенника и нарязват на парчета. Добавят се към сместа и всичко се пасира. Изважда се формата и сместа се изсипва върху бисквитения блат.

Останалите две ябълки се обелват и изчистват от семенника. Нарязват се на тънки полумесеци и се нареждат върху сместа. Започва се с външен кръг, като ябълките леко се застъпват.

Пече се в загрята фурна на 180 градуса около 1 ч.ч. или до суха клечка. Топлият ябълков сладкиш се намазва внимателно с мармалада. Освобождава се от ринга, когато е напълно изстинал.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
512
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Jivko
Jivko
Страхотна визия.
02.02.2018 22:47
1
1
Sevdalina Irikova
Sevdalina Irikova
Есенна наслада, ухаеща на канела и ябълки, поднесена с любов и перфектна визия! Тази рецепта е предизвикателство за всяка домакиня. С удоволствие ще пробвам рецептата Ели!
26.09.2017 11:39
2
Нели
Нели
Изключително вкусен сладкиш! Топи се в устата! Благодаря Ви за рецептата! :)
24.09.2017 01:21
1
3