Начин на приготвяне
Разбийте яйцата с помощта на миксер.
Разтворете маята в топло прясно мляко, добавете захарта, разтопеното масло, солта и ваниловата захар. Разбъркайте и прибавете към разбитите яйца.
Пресейте брашното, образувайте кладенче и изсипете течността.
Размесете и след това омесете меко тесто. Тестото трябва да не лепне и поради това, ако е необходимо, добавете още брашно.
Покрийте с фолио и оставете тестото да си почине и удвои обема си.
Разделете тестото на топки и разточете кора с дебелина около 5 см.
С помощта на кръгла форма или чаша изрежете кръгчета.
Изпържете поничките в сгорещено олио до златисто.
Отцедете ги върху домакинска хартия.
Още топли, поръсете обилно с пудра захар.
Поничките пухкавелки с пудра захар са готови.