Начин на приготвяне
В средата на купчинката брашно се слагат маята, прясното мляко /2 с.л./ и захар /1 ч.л./ и се разбъркват. Покрива се с кърпа за 15 мин.
През това време в отделна купа се разбиват жълтъците, яйцето, 40 г захар, ванилия и 100 мл прясно мляко. Разбъркват се добре и се добавят към брашнената смес. Омесва се меко тесто.
Поръсва се с брашно и се оставя за 20 мин. Пак се поръсва с брашно и се оставя за 1 час. Върху набрашнена повърхност се разстила втасалото тесто, разточва се леко и се реже с водна чаша на парчета.
Оставят се да втасат още 30 мин. В тенджера се слага около 1 литър зехтин. Като се загрее малко, парченцата се пускат в зехтина и се похлупват. Пържат се около 3 мин. Изкарват се и се поръсват с пудра захар.
Коментари