Топла салата с хрупкави калмари

03/09/2017
"Нашата потребителка Йорданка отново ни представя страхотно изкушение в лицето на тази супер салатка с хрупкави калмари"
Приготвяне20 мин.
Готвене8 мин.
Общо28 мин.
Порции2
Сготви+1 точка
9 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо726
  • Преглеждания за месеца9
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг4.9 от 5
  • Сготвена9

Необходими Съставки

  • айсберг - 1 бр.
  • калмари - 300 - 350 г, средна големина
  • пармезан - 100 г
  • брашно - за овалване
  • сол
  • мляко - за накисване на калмарите(по желание)
  • олио - за пържене
  • За дресинг
  • лимон - 1 бр.
  • зехтин - на вкус
  • мед - 1 с.л.
  • босилек - 5 - 6 листенца пресен
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Пригответе дресинга, като смесите добре течните съставки със солта. Накълцайте листенцата босилек и добавете и тях към останалите продукти.

2. Почистете калмарите и ги нарежете на пръстени.

Малък трик, за да останат те крехки, е да ги накиснете в прясно мляко за един час. Така самият каламар ще остане мекичък, а отвън ще хрупка.

Подсушете добре, посолете и оваляйте в брашно.

3. Сгорещете обилно количество олио и изпържете за кратко до златисто, като изтръсквате излишното брашно, преди да пуснете в тигана. Готовите калмари оставете върху кухненска хартия, която ще абсорбира мазнината.

4. В дълбока купа накъсайте Айсберга на едро и сипете дресинга. Разбъркайте, за да се овкуси, и сложете отгоре топлите калмари.

5. Поръсете обилно със ситно настъргания пармезан. По желания гарнирайте с майонезен сос.

6. Консумирайте салатата, докато е топла.

Добър апетит!

Рейтинг

5 9
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар