Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Кекс»Кекс с какао и по-малко мазнина

Кекс с какао и по-малко мазнина

НелинаНелина
Новак
2124
Кекс с какао и по-малко мазнина
Снимка: Veselina
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
12
"Вкусен кекс, от който веднага искаме да си отрежем парченце А вие?"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • захар - 1 ч.ч.
  • олио - 50 мл
  • вода - 50 мл
  • ванилия - 1 - 2
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 3 с.л.
  • брашно - 2 ч.ч.
  • пудра захар
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо се разбиват яйцата и захарта. Към тази смес се добавят олиото, водата, ванилията, бакпулверът и брашното. Разбъркват се добре.

Сместа се разделя по равно в две купи, като в едната се добавя какаото.

В намазана тавичка за кекс се изсипва бялата смес, а след това какаовата (за по-красив кекс може с лъжица да се разбъркат двете смеси).

Печете кекса в предварително загрята на 180-200 градуса фурна.

По желание се поръсва с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: