gotvach.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Свинско месо»Ребърца»Свински ребра на фурна със зеленчуци

Свински ребра на фурна със зеленчуци

Свински ребра на фурна със зеленчуци
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
23/06/2022
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
135 мин.
Порции
4
"Ох, не можем да устоим на такива невероятни рецепти и това си е"

Необходими Продукти

  • свински ребра - 1 - 1.5 кг
  • картофи - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • чушки - зелена, червена и жълта
  • бульон - 1 бр. пилешки (може и без него)
  • дафинов лист - 1 бр.
  • бира - 60 мл
  • вода - 60 мл
  • масло - бучка
  • мащерка
  • розмарин
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чесън
  • зехтин
  • бахар - 2 зърна
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Овкусете ребрата с подправките и зехтина и ги оставете в хладилника за 2 часа.

В тавичка нарежете картофите, морковите и чушките. Сложете ребрата, дафиновия лист, бахара, бирата и водата.

Нарежете кравето масло и поръсете с малко зехтин отгоре и завийте с алуминиево фолио. Печете така 90 минути.

След това отвийте и оставете във фурната за още около 30 минути до зачервяване.

Свинските ребра на фурна със зеленчуци са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: