Начин на приготвяне
Смиламе бисквитите в блендер.
В тенджера на котлона, на слаб огън, поставяме маслото да се разтопи и добавяме смлените бисквити. Разбъркваме до хомогенна смес и я сипваме в тавичка с отделящи се стени. Хубаво притискаме, за да се получи равна и стегната основа и прибираме в хладилника да се стегне.
Отделяме прасковите от компота и ги изцеждаме. Ако не са обелени, ги белим. Намачкваме ги на пюре и това пюре сипваме върху бисквитената основа. Прибираме отново в хладилника.
От сока от компота отделяме 1 чаша, а останалия сипваме заедно с прясното мляко в тенджера на котлона. Загряваме. В отделения сок разтваряме двата пудинга, заедно с петте лъжици захар.
Когато сместа от компот и мляко кипне, сипваме в нея разтворения пудинг и бъркаме до сгъстяване.
Оставяме за малко кремът да се охлади, колкото да не е горещ, и го сипваме върху прасковения слой на десерта. Прибираме в хладилник за около 40 минути
Разбиваме сметаната с пудрата захар до гъст крем и изсипваме върху сладкиша. Заглаждаме хубаво и отново прибираме десерта в хладилника, този път за по-дълго време, за да се стегне много хубаво. Най- добре е да се остави за другия ден.