Яхния с патладжани

Rositsa IvanovaRositsa IvanovaДарт Вейдър36697114
05/08/2012
"Казват, че това е царят на зеленчуковите яхнии. Опитайте и дайте един лайк, ако сте съгласни с това "
Приготвяне20 мин.
Готвене45 мин.
Общо65 мин.
Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо6 086
  • Преглеждания за месеца35
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг4.7 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжаните, нарежете ги на кубчета, посолете и ги оставете да се отцедят от горчивината си. Изплакнете ги и сложете да се изпържат в сгорещено олио.

Добавете последователно скълцаните кромид, скилидки чесън и след тях настърганите домати.

Щом сосът заври, добавете брашното и червеният пипер, долейте малко топла вода, посолете и добавете дафиновите листа.

Оставете да поври за 5-10 минути. След това прехвърлете в тавичка и запечете, докато сосът леко се редуцира. Поръсете с настъргания кашкавал и върнете да се запече.

Накрая при поднасяне поръсете с черен пипер и ситно нарязания магданоз.

Рейтинг

5 5
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар