Уникално вкусни шницели

Мария СимоваМария Симова
Автор
2k20k4k24
Уникално вкусни шницели
Снимка: Мария Симова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Нашата потребителка Мария казва, че тези шницели са уникално вкусни И ние напълно й вярваме"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г смес
  • хляб - 2 филии стар
  • прясно мляко - 50 мл
  • лук - 1 глава
  • чесън - 1 скилидка
  • универсална подправка - 1 с.л. зеленчукова
  • яйца - 1 бр.
  • магданоз - 10 стръка
  • черен пипер - на вкус
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете лука и чесъна на едро ренде, магданоза нарежете на ситно и накиснете в млякото филийките хляб да се напоят.

В купа поставете каймата и останалите подправки и замесете еднородна смес.

Разделете сместа на 8 оформени топчета. Върху лист стреч фолио поставете едно топче, върху него поставете друг лист фолио и притиснете, за да получите шницел, сплескан като пържола.

Така редувате фолио и топче от каймата, което сплесквате на шницел, едно върху друго. Завършвате с фолио и поставяте купчината шницели във фризер за 3 часа.

Загрейте оребрен тиган намазан с малко олио, извадете шницелите от фризера, наредете ги в тигана и печете от двете страни до желания от вас загар.

Насладете се отново и отново на вкусните шницели с любимият сос или салата.

Можете да замесите двойна или тройна доза шницели, пригответе и подредете по този начин и ги поставете във фризера.

Така замразени (без размразяване), печете за бърза вечеря, сандвичи или бургери.

Уникално вкусните шницели са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
56
40
30
20
10
Дай твоята оценка: