Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат на брашно и се объркват с разтопеното масло. Изсипват се във форма с падащо дъно с диаметър 24 см.
Сместа се притиска, като се издърпва около 1 см. по борда. Формата се слага в хладилник.
В купа се слагат маскарпонето и кондензираното мляко. Разбиват се с миксер на най-слабия оборот до получаване на еднородна смес.
От сместа се отделя 1/3 и към нея се добавя ягодовият топинг. Към останалата смес се добавя сок от два лимона. Двата крема се разбъркват с шпатула.
Желатинът се разтваря по указание на опаковката. От разтворения желатин 1/3 се изсипва при ягодовата смес, а останалия към сместа с лимоновия сок.
Двете смеси се разбъркват с шпатула. Изважда се формата от хладилника. С малък черпак се взима от лимоновия крем и се изсипва в центъра на бисквитения блат.
Върху лимоновия крем в центъра се изсипва един малък черпак от ягодовия крем. Процедурата се повтаря до изчерпване на двата крема.
Прибира се в хладилник за няколко часа или за една нощ. Вече стегналият чийзкейк се освобождава от ринга, като първо се минава с нож между крема и борда.
Чийзкейкът Галактика е готов.