Домашен хайвер

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Домашен хайвер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Общо
15 мин.
"Обожаваме домашен хайвер, както намазан на филийка, така и като мезе!"

Необходими Продукти

  • хайвер - 3 с.л.
  • хляб - 2 дебели филии, само средата
  • лук - 1 глава, малка и настъргана
  • олио - около 500 - 600 мл
  • лимони - сок от 1 лимон
  • вода - 2 - 3 с.л.
  • карамфил - 2 зърна ситно счукан по желание
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Накиснете средичките от хляба във вода и изцедете добре. Смесете в дълбока купа хайвера, настъргания лук и пасирайте леко.

Добавете хляба и продължавайте да пасирате. Щом се получи хомогенна смес, отново при непрекъснато пасиране сипвайте по малко от олиото на тънка струйка.

Най-накрая добавете лимоновия сок и доразбийте с него, счукания карамфил и водата. Добавете сол, ако е нужно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.4
55
40
32
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Калинов
Калинов
Любимата ми рецепта за тарама хайвер
05.12.2016 20:17
2
1