Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пържена риба»Риба Орли - панирана

Риба Орли - панирана

EfrosiaEfrosia
Джедай
9966k11
Риба Орли - панирана3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
65 мин.
Порции
3-4
"Оригиналната рецепта за риба Орли - класика, която често ще присъства на трапезата ви"

Необходими Продукти

  • риба - 1 кг филе от риба по избор
  • лимонов сок
  • сол
  • черен пипер
  • соев сос
  • за тестото
  • яйца - 2 броя
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - около 2 ч.ч.
  • олио - за пържене
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете рибното филе на продълговати ивици или парчета. Мариновайте ги в лимонов сок и соев сос на око заедно с подправките за 30 минути.

През това време забъркайте тестото за панировката от млякото, яйцата и около 2 ч.ч. брашно. Трябва да се получи по-гъсто палачинково тесто.

Загрейте мазнина за пържене. Всяко рибно филе потапяйте в панировката и пускайте да се изпържи равномерно до приятен златист цвят.

Поднесете рибата Орли с гарнитура от картофи, зелечуци и сос по избор.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
53
45
33
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Ася Заевска
Ася Заевска
Много добре се получи :) Благодаря за споделената рецепта!
21.10.2017 10:11
Мариана
Мариана
Не знам откъде идва името ОРЛИ. Срещам го при панирани продукти. Но аз използвам панировка описана в една доста стара книга, заимствана от френската кухня. Резултатите са винаги перфектни. Ще напиша пропотциите, както са дадени в книгата, но аз ги съобразявам с количеството на продуктите за паниране.
Бирено тесто (пата фри)
500 гр. брашно
250 мл. бира
2 жълтъка
4-5 белтъка
50 мл. олио
10-15 гр. сол
Брашното, бирата, жълтъците, олото и солта се смесват заедно и се разбиват до получаване на рядо тесто. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към тестото, като леко се разбъркват с него. Така приготвеното тесто служи за панитане на ябълки, мозък, арфиол, риба, разни видиве месо и зеленчуци. За целта продукът, който ще се панира, се потапя в сместа и се пържи в маслена баня.
Това е рецептата.
Аз не слагам олио и солта ми е на вкус.
Надявам се да опитате и да ви се получи :)
29.10.2013 20:59
1
Покажи всички подкоментари