Начин на приготвяне
Нарежете рибното филе на продълговати ивици или парчета. Мариновайте ги в лимонов сок и соев сос на око заедно с подправките за 30 минути.
През това време забъркайте тестото за панировката от млякото, яйцата и около 2 ч.ч. брашно. Трябва да се получи по-гъсто палачинково тесто.
Загрейте мазнина за пържене. Всяко рибно филе потапяйте в панировката и пускайте да се изпържи равномерно до приятен златист цвят.
Поднесете рибата Орли с гарнитура от картофи, зелечуци и сос по избор.
Коментари
Бирено тесто (пата фри)
500 гр. брашно
250 мл. бира
2 жълтъка
4-5 белтъка
50 мл. олио
10-15 гр. сол
Брашното, бирата, жълтъците, олото и солта се смесват заедно и се разбиват до получаване на рядо тесто. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към тестото, като леко се разбъркват с него. Така приготвеното тесто служи за панитане на ябълки, мозък, арфиол, риба, разни видиве месо и зеленчуци. За целта продукът, който ще се панира, се потапя в сместа и се пържи в маслена баня.
Това е рецептата.
Аз не слагам олио и солта ми е на вкус.
Надявам се да опитате и да ви се получи :)