Много добре се получи :) Благодаря за споделената рецепта!
21.10.2017 10:11
Мариана
Не знам откъде идва името ОРЛИ. Срещам го при панирани продукти. Но аз използвам панировка описана в една доста стара книга, заимствана от френската кухня. Резултатите са винаги перфектни. Ще напиша пропотциите, както са дадени в книгата, но аз ги съобразявам с количеството на продуктите за паниране.
Бирено тесто (пата фри)
500 гр. брашно
250 мл. бира
2 жълтъка
4-5 белтъка
50 мл. олио
10-15 гр. сол
Брашното, бирата, жълтъците, олото и солта се смесват заедно и се разбиват до получаване на рядо тесто. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към тестото, като леко се разбъркват с него. Така приготвеното тесто служи за панитане на ябълки, мозък, арфиол, риба, разни видиве месо и зеленчуци. За целта продукът, който ще се панира, се потапя в сместа и се пържи в маслена баня.
Това е рецептата.
Аз не слагам олио и солта ми е на вкус.
Надявам се да опитате и да ви се получи :)
29.10.2013 20:59
1
Иван Танков
ОРЛИ е предградие на Париж, известно с добрата си кухня. Смята се, че панировката ОРЛИ произхожда от там. Панирам с това тесто бели риби, карфиол и мозък. Резултатите са винаги отлични. Когато не ме мързи, отделям няколко от жълтъците и забърквам една домашна майонеза, съчетава се добре с пърженото.
Бирено тесто (пата фри)
500 гр. брашно
250 мл. бира
2 жълтъка
4-5 белтъка
50 мл. олио
10-15 гр. сол
Брашното, бирата, жълтъците, олото и солта се смесват заедно и се разбиват до получаване на рядо тесто. Белтъците се разбиват на сняг и се прибавят към тестото, като леко се разбъркват с него. Така приготвеното тесто служи за панитане на ябълки, мозък, арфиол, риба, разни видиве месо и зеленчуци. За целта продукът, който ще се панира, се потапя в сместа и се пържи в маслена баня.
Това е рецептата.
Аз не слагам олио и солта ми е на вкус.
Надявам се да опитате и да ви се получи :)