Печен конфитюр от сини сливи и индрише

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
692
6k
1k
2k
6
08/09/2017
"Да, този конфитюр не се вари, а се пече! И е много вкусен"
Приготвяне20 мин.
Готвене120 мин.
Общо140 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
10 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо8 595
  • Преглеждания за месеца75
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена10

Необходими Съставки

* мерки и количества
Конфитюр

Начин на приготвяне

Сините сливи се измиват, разрязват на две половинки и им се отстранява костилката. Поставят се в дълбока тава и се слагат в силно загрята фурна.

След като омекнат се посипват със захар и се разбъркват от време на време.

Конфитюрът се пече до сгъстяване. Когато достигне желаната гъстота се прибавят ароматните листа индрише.

Още горещ се разпределя в чисти бурканчета. Бурканчетата се затварят плътно с капачка и се обръщат с дъното нагоре.

Ретро затварачка за буркани тройна
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Ретро затварачка за буркани тройна
14.99 лв.
Виж ››

Приготвянето на зимнина никога не е било толкова лесно, колкото с тази много практична тройна затварачка на буркани, с която с лекота ще затваряте три различни вида буркани.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар