Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Свинска супа»Чорба от джолан в херметическа тенджера

Чорба от джолан в херметическа тенджера

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Чорба от джолан в херметическа тенджера
Снимка: Зори
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
75 мин.
Порции
8
"Надали сте яли по-вкусна чорба от джолан"

Необходими Продукти

  • джолан - 1 бр. (с кожата)
  • вода - 2. 5 литра (гореща) или зеленчуков бульон
  • домати - 4 бр.
  • чушки - 2 бр. червени
  • олио - 6 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • червен пипер - 3 с.л.
  • лук - 1 голяма глава
  • моркови - 3 бр.
  • чесън - 6 скилидки
  • магданоз - 1/4 връзка
  • девесил - 1 к.ч. прясно откъснат
  • кимион - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1/2 к.л.
  • лют червен пипер
  • люти чушки
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тенджерата под налягане (без капака) загряваме олиото и слагаме първо целите скилидки чесън, за да си пуснат аромата, изваждаме ги, след като се позапържат леко и добавяме нарязания на ситно кромид лук, морковите (нарязани на кубчета) и наситнените чушки.

След като се запържат, добавяме брашното и червения пипер, разбъркваме и слагаме нарязания на порционни парчета джолан и накрая добавяме обелените и нарязани на едри парчета картофи.

Запържваме за кратко и добавяме обелените и наситнени домати и заливаме с горещата вода или зеленчуков бульон.

Посоляваме със сол, смлян кимион, черен пипер, добавяме зпържените скилидки чесън и затваряме капака на тенджерата.

След като налягането се вдигне (започне да излиза пара от клапана) оставяме да ври около 30-35 минути на умерен котлон.

Сваляме от огъня и когато тенджерата поизстине и парата спадне, отхлупваме капака и овкусяваме с нарязания на ситно девесил и магданоз.

По желание сервираме свинската супа обилно поръсена с едро смлян лют червен пипер или няколко цели люти чушлета.

Чорбата от джолан в херметическа тенджера е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
58
40
30
20
10
Дай твоята оценка: