Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Гювеч»Телешки джолан в глинена тенджера

Телешки джолан в глинена тенджера

Teodora CekovaTeodora Cekova
Новак
7691k
Телешки джолан в глинена тенджера1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
270 мин.
Общо
300 мин.
Порции
5

Необходими Продукти

  • телешки джолан - 1 бр.
  • домати - 4 бр.
  • целина - 1 глава
  • лук - 5 глави
  • магданоз - 2 корена
  • моркови - 1 бр.
  • люти чушки - 1 бр.
  • картофи - 1 кг
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • дафинов лист - 1 бр.
  • червено вино - 500 мл
  • вода - 3 - 4 ч.ч.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Режете парчетата джолан и накисвате за 3-4 ч. в студена вода. Изваждате го, изплаквате и нареждате парчетата в тенджерата заедно със зеленчуците и подправките. Заливате с виното и водата. Посолявате и варите около 4 ч.

Обезкостявате парчетата джолан и ги връщате обратно в тенджерата. Режете картофите и ги слагате вътре. Продължавате да варите, докато картофите станат готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: