Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Малки питки»Суботински чеснови питки

Суботински чеснови питки

ЗориЗори
Гуру
1k10k5k7
Суботински чеснови питки
Снимка: Зори
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
35 мин.
Порции
3
"И да искате да се въздържите, няма как...страшно вкусни и мекички"

Необходими Продукти

  • царевично брашно - 1/2 ч.ч.
  • пшенично брашно - 1/2 ч.ч.
  • кисело мляко - 200 мл
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1 ч.л.
  • сода за хляб - 1 к.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • зехтин - 3 с.л.
  • чесън - 2 скилидки
  • масло - 50 г
  • подправки - чубрица, розмарин, риган, майорана и др.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашната през сито няколко пъти.

В голяма купа смесете брашната със солта и изсипете киселото мляко, с предварително разтворената в него сода за хляб.

Добавете захарта, зехтина и разбитото яйце.

Замесете меко тесто, което не лепне по ръцете, като добавяте по малко брашно при необходимост.

Разточете на не много тънки продълговати малки питки и изпечете на грил тиган и от двете страни до златист загар, като предварително намажете грил тигана с малко зехтин и масло.

От останалото масло, подправките и счуканите скилидки чесън направете паста. С остър нож разрежете от вътре питките и намажете с чесновата паста още докато са топли.

Суботинските чеснови питки са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
511
40
30
20
10
Дай твоята оценка: