Gotvach.bg»Рецепти»Хляб»Хлебчета»Чеснови питки от типово брашно

Чеснови питки от типово брашно

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5025k2k3k5
Чеснови питки от типово брашно
Снимка: Мина Димитрова
1 / 2
13/01/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
75 мин.
Порции
10 бр.
"Искате ли заедно да открием удоволствието от простите храни?"

Необходими Продукти

  • вода - 250 мл
  • мая - 25 г прясна
  • типово брашно - 500 г
  • чесън - 3 скилидки
  • сол
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разваря маята в топла вода. Когато шупне, се прибавя брашното с малко сол по желание. Омесва се тесто, като в края на месенето се прибавя 1 с.л. олиото и пресованият чесън.

Продължава да се меси още няколко минути. Оформят се топка. Поставя се в намаслен плик и се оставя на втаса, да увеличи обема си за 1-2 часа.

След това тестото се раделя на 8 - 10 части и всяка се оформя на топка. Поставят се в намаслена тава и се оставят за 20 минути. Питките се намазват с малко олио и с остър нож се режат малко на кръст.

Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 10-15 минути

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: