Сочен свински джолан

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3193k9401k1
Сочен свински джолан
Снимка: Даниела Русева
1 / 7
10/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене80 мин.
Общо100 мин.
Порции4
"Сочен и лесен за приготвяне - това е перфектният джолан!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Свинският джолан се измива и се слага в тенджерата под налягане, като се залива се с вода. Добавя се 150 мл вино, дафиновите листа, няколко зърна бахар и черен пипер и малко сол. Слага се на огъня и от завирането се вари около 30-40 минути.

В малко олио се запържват лукът и морковът, нарязани на кубчета. Прибавят се картофите, също нарязани на едри кубчета и чесъна. Пържи се още малко и се разбърква.

Свареният джолан се слага в средата на малка тавичка и се поръсва с червения пипер, като отгоре се намазва с малко олио. Картофите се сипват отстрани около джолана. Прибавя се два черпака от бульона, в който се е варило месото.

Тук-там се слага по една лъжица от доматите.

Ястието се слага в загрята фурна и се готви още 30 минути на 180 градуса. Два-три пъти джоланчето се облива с лъжица от соса.

По желание се поръсва с накълцан магданоз.

Рейтинг

5 7
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: