Сочен свински джолан

Даниела РусеваДаниела Русева
Готвач
3194k9522k1
Сочен свински джолан
Снимка: Даниела Русева
1 / 7
10/09/2017
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
80 мин.
Общо
100 мин.
Порции
4
"Сочен и лесен за приготвяне - това е перфектният джолан!"

Необходими Продукти

  • свински джолан - 1 бр. /заден/
  • дафинов лист - 4 бр.
  • бахар - 6 бр. зърна
  • черен пипер - 10 зърна
  • вино - 150 мл
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 2 бр големи глави
  • моркови - 1 бр .голям
  • картофи - 2 бр. големи
  • чесън - 4 - 5 скилидки
  • домати - 1 ч.ч. рязани от консерва
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • магданоз - 5 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Свинският джолан се измива и се слага в тенджерата под налягане, като се залива се с вода. Добавя се 150 мл вино, дафиновите листа, няколко зърна бахар и черен пипер и малко сол. Слага се на огъня и от завирането се вари около 30-40 минути.

В малко олио се запържват лукът и морковът, нарязани на кубчета. Прибавят се картофите, също нарязани на едри кубчета и чесъна. Пържи се още малко и се разбърква.

Свареният джолан се слага в средата на малка тавичка и се поръсва с червения пипер, като отгоре се намазва с малко олио. Картофите се сипват отстрани около джолана. Прибавя се два черпака от бульона, в който се е варило месото.

Тук-там се слага по една лъжица от доматите.

Ястието се слага в загрята фурна и се готви още 30 минути на 180 градуса. Два-три пъти джоланчето се облива с лъжица от соса.

По желание се поръсва с накълцан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
57
40
30
20
10
Дай твоята оценка: