Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Сачове»Сач за трима със свинско и много зеленчуци

Сач за трима със свинско и много зеленчуци

Сач за трима със свинско и много зеленчуци2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3
"Кулинарните тройки, за разлика от любовните, са любими на всички"

Необходими Продукти

  • свинско месо - 500 г
  • моркови - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • гъби - 1 малко бурканче
  • чушки - 2 бр. червен
  • тиквички - 1 бр.
  • патладжани - 1 бр. бял
  • зелен боб - 200 г
  • грах - 1 к.ч.
  • домати - 1 бр.
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • универсална подправка - пикантина за барбекю
  • универсална подправка - пикантина за зеленчуци
  • соев сос
  • чубрица
  • олио
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбок съд нарязваме свинското месо на хапки. Поръсваме го със соевия сос и пикантината за скара. Оставяме го така да престои около час.

Почистваме червената чушка от семената и я нарязваме на пръчици, след което на по-дребно. Морковите почистваме и измиваме, след което режем на колелца.

Лука и домата почистваме от люспите и нарязваме на дребно. Патладжана и тиквичката нарязваме също на дребно. Почистваме чесъна от люспите и с помощта на пресата пресоваме.

Всички зеленчуци ги разбъркваме и поръсваме със пикантината за зеленчуци и чубрицата.

Вземаме сача, поставяме месото и всички овкусени зеленчуци. Поръсваме с олио и поставяме във фурната.

Печем около 45-50 минути. Поднасяме сача докато е още топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
52
40
31
20
10
Дай твоята оценка: