Начин на приготвяне
Пилешките гърди се почистват от всякакви жилки и и малките бели ивици. Посоляват се със сол и черен пипер. Загрява се зехтинът и маслото и пилешките гърди се поставят за да се карамелизират от двете страни.
Към края на готвенето им се добавят разполовените чери домати и пресован чесън. Оставят се на котлона за около 2-3 мин, за да се смесят ароматите.
Налива се виното, изчакват се 15 сек, за да се изпари алкохолът и да остане само ароматът, и се посипва с настърган пармезан и нарязаните листа пресен босилек. Добавя се балкамикото.
Тиганът се разтръсква, за да се разпредели сосът навсякъде. Моцарелата се нарязва на четири филии и се поставя по две парчета върху всяко парче пиле или по две филии на парче месо. Заедно с тигана се поставя във фурната на 200 градуса за 15-20 мин, докато се разтопи моцарелата и получи хубава запечена коричка.
Пилешките гърди стил Калабрезе са много вкусни.
Източник: MasterChef J. Mielle
Забележка: Разкошен аламинут! Сочно отвътре пилешко месо и уникален вкус на сирене пармезан, запечена моцарела и прекрасно овкусени чери доматки.
Ползвала съм сухо ароматно бяло вино - Пино Гриджо (Пино Гри)