Начин на приготвяне
Нарязваме на ситно лука, чесъна и моркова. Запържваме ги в малко олио.
Нарязваме на едро чушките и обелените картофи и ги добавяме към запържените зеленчуци.
Прибавяме доматения сок и 2 чаши топла вода.
При необходимост може да учеличим количеството на водата или да я заменим със зеленчуков бульон. След като картофите се сварят овкусяваме с подправките.
Внимавайте с количествата на кориандъра и индийското орехче, тъй като те са със силни аромати.
Пасирайте супата и я поднесете с малко сирене, нарязан на едро магданоз и по желание лъжица заквасена сметана.
Същата може да заменим с готварска течна сметана, която да прибавим непосредствено след пасирането на зеленчуковата супа.
Чушковата крем супа е готова.