Сръбски сладкиш

Сръбски сладкиш
Снимка: Стоянка Русенова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
4
"За усмихнат старт на деня - чаша ароматно кафе и парче вкусен сръбски сладкиш"

Необходими Продукти

  • мармалад - 3 - 4 с.л.
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 1.ч.ч.
  • олио - 1 к.ч.
  • прясно мляко - 1 ч.ч.
  • брашно - 1.5 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • бакплувер - 1 бр. (10 г)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В съд смесваме яйцето с мармалада, захарта и олиото.

Към тази смес прибавяме прясното мляко и брашното, като непрекъснато бъркаме.

Получава се еднородна смес, към която добавяме ванилията и бакпулвера.

Разбъркваме много добре. Готовата смес изсипваме във форма за кекс и печем на умерена фурна до готовност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: