Лютивка за супа

Viktoriya AfzaliViktoriya Afzali
Иноватор
1077202122
Лютивка за супа2 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
35 мин.
"Внимание! Опасно люто, но още по-апетитно..."

Необходими Продукти

  • червени чушлета - 300 г люти
  • червени чушки - 300 г
  • чесън - 1 глава
  • оцет - 2 ч.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • захар - 1 к.ч.
  • сол - 1 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме чушките. Режем на парчета лютите чушлета с ръкавици, за да не ни пари на пръстите. Почистваме от семките големите чушки и режем на едро.

Обелваме чесъна и го мием. В тенджера слагаме зеленчуците с водата, захарта и солта да поврят за 5-10 минути.

Оставяме ги малко да изстинат и ги пасираме с пасатор. Сипваме оцета при пасираната смес и оставяме 2-3 часа да се овкуси.

Пълним буркани и ги варим 10 минути за капачка. Лютото за супа е много люто и трябва да внимаваме, като си слагаме в супата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: