Начин на приготвяне
Измийте и изчистете чушките от дръжките и семето. Опечете ги и ги обелете.
Бланширайте доматите за 7-8 минути и премахнете люспите им.
Сварете картофите, обелете ги и ги пресовайте с преса.
Смелете чушките и доматите с месомелачка или с блендер.
В дълбок съд смесете всички продукти - смлените чушки и домати и пасираните картофи.
Сложете съда на котлона и варете до сгъстяване, като често разбърквате.
Когато получите желаната гъстота, прибавете нарязания на дребно копър, олиото, захарта и сол на вкус.
Варете още 10 минути, след което свалете от огъня и налейте лютеничката в чисти и сухи бурканчета.
Затворете здраво с капачки и стерилизирайте за 15 минути.
Извадете бурканите и ги обърнете върху капачката, докато се охладят.